І смачно, і корисно…

Суп – перша страва і важлива частина щоденного раціону харчування. Щоб підкреслити важливість цієї страви 5 квітня відзначають Міжнародний день супу.
Історія супу настільки ж давня, як історія кулінарії. Слово «суп» походить від французького «soupe», а воно – від латинського «suppa», що в перекладі – хліб, розмочений у відварі або бульйоні. У Стародавньому Китаї його варили за 100 років до нашої ери. Широке розповсюдження у Європі супи отримали до 18 століття. До речі, рідкі страви спочатку називали юшка.
Що може зігріти душу маленьких і дорослих краще за тарілочку ароматного, гарячого супу? А який суп найкращий? А як він готується ? Саме такі проблемно -пошукові ситуації, цікаві дидактичні ігри вирішували, створювали, розгадували учні перших та других класів групи продовженого дня КЗ Ліцей №25 (директор Бесєдіна І.Є.) у цей день.
На голодний шлунок, мабуть, не можливо отримати глибокі знання, тому святкувати День супу діти почали зі шкільної їдальні. Тут завжди чисто, затишно, а головне смачно. У нашій їдальні працюють чуйні, небайдужі, привітні, справжні професіонали своєї справи кухарі. Всім гарантована ситна, смачна, корисна їжа. Приємний персонал, ніколи не відмовить у проханні, ввічливо побажає «смачного».
Що ж, День супу – це відмінний привід … зварити суп і в родині, як з прадавніх часів це любили робити українці.
Вихователь ГПД Суббота О.М
асистент вихователя Рубцова Т.О.