День українського борщу
День українського борщу – поки неофіційне свято, його не затвердила Верховна Рада України, але любов до традиційної страви зробила свято популярним і всенародним.
1 липня 2022 року ЮНЕСКО внесла борщ до Списку нематеріальної культурної спадщини, яка потребує охорони. Борщ – це більше, ніж просто страва, це свідчення багатої культурної спадщини та ідентичності України.
Український борщ — гарячий заправний суп, на яловичині та свинині, основою виступає буряк, який надає йому характерного червоного кольору. Історія борщу налічує понад 500 років. Є більш ніж 70 складених і описаних рецептів червоного борщу.
Учні перших та других класів групи продовженого дня КЗ Ліцей №25 (директор Бесєдіна І.Є.) цікаво та креативно відзначали день найсмачнішої страви світу - День українського борщу.
Упродовж дня учні дузналися про історію українського борщу, цікаві факти про нього, що входить до складу страви, який буває борщ, досліджували секрети його приготування. Переглянули відео про улюблений борщ Тараса Григоровича Шевченка. Ліцеїсти першого класу виконали аплікацію «Склад борщу», а другокласники вирізали та складали борщ за рецептом дидактичної гри «Звари борщ».
Їсти українську їжу – це наповнюватися частинкою нашої культури. А чи любите ви борщ?
Вихователь ГПД Суббота О.М.